Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σόιμπλε: "Μας ζηλεύουν γιατί παίρνουμε καλούς… βαθμούς"

Ο πιο καλός ο μαθητής ήταν αυτός… και η χώρα του στην Ευρωπαϊκή τάξη… πραγμάτων!

Δεν τα λέμε εμείς! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τα δήλωσε όλα αυτά αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η Γερμανία για τους χειρισμούς της στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε συνέκρινε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη με τους κακούς μαθητές που ζηλεύουν τη χώρα του, επειδή είναι αριστούχα. «Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια σχολική τάξη, όταν υπάρχει αυτός με τα καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες», αυτά δήλωσε ο κύριος Σόιμπλε στο ZDF, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί θεωρούνται οι «κακοί» της Ευρώπη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. «Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας», είπε, ο Σόιμπλε υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των Γερμανών φορολογουμένων στα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ασθενέστερες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας για την Κύπρο ο κ. Σόιμπλε είπε «η Κύπρος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι Κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο».

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πώς βλέπουν τον εαυτό τους οι Γερμανοί: είναι οι αριστούχοι “μαθητές” της Ευρώπης που τους ζηλεύουμε όλοι για τις επιδόσεις τους αλλά παρόλ’ αυτά εκείνοι είναι φιλάνθρωποι μαζί μας. Και ακόμα δεν έχουμε ευχαριστήσει τα πρότυπα μας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει