Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σόιμπλε: Πρέπει να σηκώσουν βάρη και οι τράπεζες

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το ευρώ», λέει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών

Παρά το πλήθος των αντιδράσεων από όλα τα σημεία του ορίζοντα για το σχέδιο φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει στην ανάγκη συμμετοχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην απαλλαγή των φορολογουμένων από το κόστος ενδεχόμενης αποτυχίας του.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το ευρώ», καθησυχάζει, παράλληλα, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι το κοινό νόμισμα παρέμεινε σταθερό κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Σε συνέντευξή του στην «Boersen Zeitung», ο κ. Σόιμπλε καθησυχάζει ακόμα τους Γερμανούς, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και υποστηρίζει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδείχθηκε ορθή.

Αναφέρει, μάλιστα, ως ενδεικτικό παράδειγμα τη μείωση του κόστους δανεισμού χωρών, οι οποίες δέχονταν μέχρι πρότινος πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αλλαγές, ενώ επιμένει στην πολιτική της «λιτότητας με προσανατολισμό την ανάπτυξη και σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου, όπως λέει, να συνεχίσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει