Σύλληψη δύο ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία βρέθηκαν αρχαία αντικείμεναΣυνελήφθησαν την Πέμπτη στην Πρέβεζα δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ηλικίας 55 και 45 ετών, στα καταστήματα των οποίων βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διενήργησαν έρευνα στα δύο καταστήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα και ακέραια αντικείμενα αμφορέων, αγγείων και αμφορίσκων ελληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών περιόδων, χρονολογούμενα από 4ο π.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα.

Τα αντικείμενα αυτά, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 17:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει