Σύλληψη Σύρου που χρηματοδοτούσε την επιστροφή Ευρωπαίων τζιχαντιστώνΗ ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνέλαβε έναν Σύρο, που βαρύνεται με υποψίες ότι χρηματοδοτούσε την επιστροφή Ευρωπαίων τζιχαντιστών για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για το «έγκλημα της χρηματοδότησης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» συνελήφθη την Τρίτη στην οικία του στη Μαδρίτη και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την Τετάρτη, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος τύπου.

Πρόκειται για έναν ενδιάμεσο «που βοήθαγε να φθάσουν στη Συρία τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν από συμπαθούντες τζιχαντιστών» σε μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη, εξηγεί η αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.

Οι ξένοι μαχητές χρησιμοποιούσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσουν από τους συμπαθούντες τους να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους.

Αυτή η επιχείρηση «εντάσσεται στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της νέας στρατηγικής του Ντάες, το οποίο μετά την απώλεια του ελέγχου των εδαφών ζητάει από τα μέλη του να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους» τονίζεται στο δελτίου Τύπου των ισπανικών αρχών.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, 04:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει