Τέλος η καραντίνα για 3.600 άτομα στη Βόρειο Κορέα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 08:11

Η Πιονγκγιάνγκ έβαλε τέλος στην καραντίνα την οποία είχε επιβάλει σε περισσότερα από 3.600 άτομα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, ενώ παράλληλα τα σύνορα της Βόρειας Κορέας έχουν κλείσει για να εμποδισθεί η διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Οι βορειοκορεατικές αρχές, οι οποίες επέβαλαν δραστικούς περιορισμούς στους κατοίκους τους, κυρίως στους ξένους, δεν ανέφεραν κανένα κρούσμα της Covid-19.

Σε περίπου 3.650 πρόσωπα, που βρίσκονταν σε καραντίνα στις επαρχίες Κανγκγουόν και Τσαγκάνγκ, επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό ραδιόφωνο,το οποίο επικαλείται σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA είχε μεταδώσει την Παρασκευή πως από τους 380 ξένους, οι οποίοι είχαν τεθεί από την αρχή Φεβρουαρίου σε καραντίνα κατ’ οίκον, 221 δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να ζουν υπ’ αυτό το καθεστώς της «πολύ αυστηρής ιατρικής παρακολούθησης».

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο για «τις σοβαρές συνέπειες» μιας ενδεχόμενης διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα του, η οποία διέκοψε τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με το εξωτερικό και απαγορεύει πλέον την έλευση ξένων τουριστών.

Καθώς της έχουν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας των προγραμμάτων της για τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους, η Βόρεια Κορέα έχει ένα ιατρικό σύστημα με πολλές ελλείψεις και πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως η πρόληψη είναι για την Πιονγκγιάνγκ το μόνο μέσο για να αποφύγει μια σοβαρή υγειονομική κρίση.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 08:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει