Τέλος τα επιδόματα σε όσους διαθέτουν άσυλο


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 10:06

Τον τερματισμό της χορήγησης επιδομάτων σε όσους διαθέτουν άσυλο, προανήγγειλε εντός του Μαρτίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες. Από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο, μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.  Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διευκρίνισε δε, ότι επιδόματα φέρεται να έχουν λάβει περίπου 11.200 άτομα, τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς ασύλου στην Ελλάδα. «Αυτά κόβονται μέσα στον Μάρτιο» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις τουρκικές ενέργειες στον Έβρο αλλά και τη δράση του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για έναν «μεγάλο αγώνα» απέναντι σε μία «ασύμμετρη απειλή».

«Είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα» κατέληξε, χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 10:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει