Ταλαιπωρία επιβατών λόγω ακυρωμένων πτήσεωνΔεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαρκελώνης τη Τρίτη (15/10) εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που έγιναν μετά την καταδίκη εννέα Καταλανών ηγετών με βαριές ποινές κάθειρξης.

Τουλάχιστον 45 πτήσεις χρειάστηκε να ματαιωθούν και πολλοί επιβάτες πέρασαν τη νύκτα στο αεροδρόμιο καθώς οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (14/10) προκάλεσαν την ακύρωση πολλών πτήσεων ανταπόκρισης. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στη Βαρκελώνη ήταν ήρεμη, αν και υπάρχουν κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης με στόχο να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εννέα αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ισπανίας, τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις ακτιβιστές συνελήφθησαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής τηλεόρασης.

Επίσης αναφέρθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 13:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει