«Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, 11:55

Ξεκάθαρη απόφαση πέτυχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής, δηλώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. «…Όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της, υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της», λέει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζει ακόμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και συνεχίζει λέγοντας: «Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς».

Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο ίδιος υποστηρίζει ότι: « Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το «βαριά η καλογερική». Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, 11:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει