Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τα κίτρινα γιλέκα κόντρα στην αστυνομίαΕπεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων, αλλά και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσει τους πολίτες με τα κίτρινα γιλέκα που διαδηλώνουν εναντίον της αύξησης της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου αλλά και κατά των οικονομικών πολιτικών του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. 


Δείτε LIVE εικόνα από το Παρίσι:

Πρόκειται για το δεύτερο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Μερικοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν «Παραίτηση Μακρόν», και «Μακρόν, κλέφτη».

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα που πρέπει να έχουν στα οχήματά τους, όλοι οι οδηγοί στην Γαλλία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε μεγάλους οδικούς κόμβους και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κίνημα με τα κίτρινα γιλέκα ξεκίνησε ως διαμαρτυρία στους φόρους που επέβαλλε η κυβέρνηση και είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ωστόσο μετατράπηκε γρήγορα σε κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες το κίνημα «κίτρινα γιλέκα» κατάφερε να κατεβάσει στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους χωρίς να έχει επίσημους εκπροσώπους, όπως συνδικάτα ή κόμματα. Το κίνημα αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για τις αρχές αφού είναι ουσιαστικά απρόβλεπτο. Σχεδόν καμία διαδήλωση δεν είχε δηλωθεί προηγουμένως στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πόσοι και πού θα διαδηλώσουν.

Videos: RT, Φωτογραφίες: Reuters

Διαβάστε επίσης:  Διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, 13:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει