Τα… κατορθώματα των «σερίφηδων» που προσέλαβε ο Χρυσοχοΐδης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 09:00

Zougla Newsroom

Ήταν η μεγάλη ελπίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Αστυνομίας για να «εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στις πόλεις και τις γειτονιές». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνο το κρύο πρωινό του περασμένου Δεκεμβρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής, απευθυνόμενος στους 1500 νέους ειδικούς φρουρούς έλεγε: «Σε λίγο καιρό οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι αυτή που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Είναι το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία».  

Αν και πολλοί είχαν αντιδράσει για τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί στις προσλήψεις τους ενώ είχε ξεσπάσει και συνδικαλιστική κόντρα, γεγονός είναι ότι οι 1500 αστυνομικοί βοήθησαν πολύ στην παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπήρξαν όμως και φορές που την εξέθεσαν σε μεγάλο βαθμό. «Νέοι συνάδελφοι που εκπαιδεύτηκαν με διαδικασίες fast truck, χωρίς να προλάβουν να «μυρίσουν» αστυνομία και που βγήκαν στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν το καθημερινό έγκλημα. Δεν πρόλαβαν να «προετοιμαστούν» ενώ πολλοί θεώρησαν, γιατί έτσι τους αποκαλούσαν, τους «σωτήρες της ελληνικής κοινωνίας» λέει στο zougla.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με άριστη γνώση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Τελευταίο περιστατικό η εμπλοκή του νεοπροσληφθέντα ειδικού φρουρού ο οποίος κατηγορείται για «υπόθεση εκβίασης και ληστείας σε βάρος ημεδαπού» στην περιοχή του Ελληνικού με λεία που φτάνει τις σαράντα χιλιάδες ευρώ. Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό στο οποίο είχε αρνητικό ρόλο ένας νέος ειδικός φρουρός.   

Ειδικοί φρουροί ήρθαν στα χέρια με «μπράβους» νυχτερινού κέντρου

Λες και ήταν μαθητές της Τρίτης Λυκείου, οι οποίοι είχαν βγει για να πιουν το ποτό τους σε κάποιο μπαρ, οι δυο ειδικοί φρουροί που τον περασμένο Φεβρουάριο μετρούσαν λίγες μέρες υπηρεσίας, πιάστηκαν στα χέρια με τους «μπράβους» νυχτερινού μαγαζιού στο Γκάζι. Μάλιστα, το θέμα είχε φτάσει μέχρι την Βουλή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να «απολογείται» για την συμπεριφορά των ειδικών φρουρών και το επεισόδιο στο οποίο είχαν εμπλακεί.

«Αποτέλεσμα ήταν ο ένας ειδικός φρουρός να τραπεί σε φυγή, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο σώμα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο έδαφος και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά και στη συνέχεια χάθηκε. Από την εκπυρσοκρότηση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκίνητου που ήταν σταθμευμένο στον τόπο του επεισοδίου. Στις 07:40 της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της ομάδας Δίας πήγαν στην οδό Ορφέως και Τριπτολέμου, όπου και βρήκαν το χαμένο υπηρεσιακό όπλο του» έλεγε χαρακτηριστικά.  

Ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Δεν είχαν περάσει ούτε είκοσι μέρες και ενώ καθημερινά η αστυνομία αντιμετώπιζε προκλήσεις αντιεξουσιαστών, μέσα και έξω, από τα Πανεπιστήμια όταν ένας νέος ειδικός φρουρός πήγε, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξω από την ΑΣΟΕΕ να παραλάβει τη φίλη του. Τον αντιλήφθηκαν όμως περίπου τριάντα «φοιτητές» και τον περικύκλωσαν. Τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, έκαναν ζημιές στην μοτοσικλέτα ενώ του πήραν και το κράνος. Στη συνέχεια τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, «αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση», ανέφερε στην ανακοίνωση της η αστυνομία. Ο αστυνομικός τελικά απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401.  

Έκλεψαν το όπλο ειδικού φρουρού εν ώρα υπηρεσίας

Το επόμενο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» έναν άλλο ειδικό φρουρό ήταν στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Γύρω στις οκτώ το βράδυ, στην περιοχή της Ομόνοιας ένας ειδικός φρουρός, από τους 1500 που προσελήφθησαν, ήταν οδηγός σε ένα βανάκι της αστυνομίας για λογαριασμό της Υποδιεύθυνσης πεζών περιπολιών. Δυο αλλοδαποί του έπιασαν την κουβέντα και ένας τρίτος του πήρε το τσαντάκι που είχε αφήσει στο διπλανό κάθισμα με το υπηρεσιακό του όπλο και τα προσωπικά του αντικείμενα.  

Δείτε το παλαιότερο ρεπορτάζ του zougla.gr για μια ντροπιαστική, για την αστυνομία, υπόθεση ειδικών φρουρών:

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει