Τα μέτρα της Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 14:01

«Είμαστε σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, με έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε, για την εκπόνηση σχεδίου δράσεως για την πρόληψη από τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών και υγειονομικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και στελεχών της Περιφέρειας.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το σχέδιο δράσης, αφού έγινε πλήρης ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση τις οδηγίες του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα τα μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια είναι τα εξής:

-Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό

-Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων

-Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης (επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)

-Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας

-Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ […] παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Θα είμαστε δίπλα τους».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 14:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει