Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τα «Μικρά Διονύσια» στην Επίδαυρο

Ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, η Κασσάνδρα, η Κλυταιμνήστρα κι ο Αγαμένονας, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης, ο Ετεοκλής και η Εκάβη, ο Αίαντας, η Ελένη, Αγγελιαφόρος και Φύλακας, από κοινού με τη Λυσιστράτη, τη Μυρρίνη, τον Πλούτο, τις Νεφέλες ή τον Κύκλωπα θα «παρελάσουν» από τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00, η «ορχήστρα» της Επιδαύρου θα λάμψει από τα πενήντα κεράκια, που θα σβήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γιορτάζοντας μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την παράσταση «Μικρά Διονύσια».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα έργων, που σκηνοθέτησαν σημαντικά και κομβικά πρόσωπα της μεταπολεμικής ιστορίας του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, από το 1961 που ιδρύθηκε το ΚΘΒΕ έως σήμερα.

Σταθμοί αυτής της περιπλάνησης, θα είναι παραστάσεις του Σωκράτη Καραντινού, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Μίνου Βολανάκη, του Ανδρέα Βουτσινά αλλά και του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Γιάννη Χουβαρδά, του Ματία Λάνχοφ, του Αντρέι Σερμπάν.

Τα «Μικρά Διονύσια» είναι ένα θεατρικό «ψηφιδωτό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα – Γρηγόρη Καραντινάκη, που αποτελείται από 28 αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος, που έχει παρουσιάσει το ΚΘΒΕ κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του, τα οποία ενώνονται σε μια ενιαία παράσταση.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Γιώργος Αρμένης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Μαλλούχος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Νίκος Ψαρράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει