Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 13:57

Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν σήμερα να απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο έδαφός της σε 47. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει υποκύψει.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα δέματα που στέλνονται από το εξωτερικό, όμως η απόφαση για την απολύμανσή τους είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

«Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν από το εξωτερικό», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κόρκιζ Νταντσαϊβισίτ.

Ο Π.Ο.Υ. σε ανάρτηση στον ιστότοπό του αναφέρει: «Οι άνθρωποι που λαμβάνουν δέματα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό. Από προηγούμενες αναλύσεις γνωρίζουμε ότι οι κορωνοϊοί δεν επιβιώνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα πάνω στα αντικείμενα, όπως οι επιστολές ή τα δέματα».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 13:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει