Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Τείνουμε χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις»

Τις ευχές του για να πετύχει το έργο της η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε χθες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, το κόμμα του οποίου στις αρχές της εβδομάδας διέκοψε την κυβερνητική συνεργασία με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Ωστόσο ο Μ.Κάρογιαν δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης «απέχουν πολύ από αυτά που πιστεύουμε ότι απαιτούνται από μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και ευρείας αντιπροσωπευτικότητας, που καλείται να διαχειριστεί ιδιαίτερα κρίσιμα προβλήματα» και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να απλώνουμε τα χέρια μας προς όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι η ένωση δυνάμεων δεν είναι ρητορικό σχήμα, ούτε επικοινωνιακό πρόσχημα. Είναι εθνική επιταγή και όρος ανάκτησης της εθνικής ισχύος. Είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στις προκλήσεις των καιρών».

Αναφερόμενος στην νέα εθνική τραγωδία από την έκρηξη στη ναυτική βάση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως μία μόνο απάντηση μπορούσε να υπάρξει, αυτή που θα οδηγούσε στην κοινή απόφαση όλων των πολιτικών δυνάμεων για «ένα νέο εθνικό ξεκίνημα από μηδενική βάση και με πρόταγμα την αναστολή κάθε κομματικού ανταγωνισμού μπροστά στην ανάγκη ανόρθωσης της πατρίδας μας».

Σε ερώτηση αν αποδέχεται τη χείρα φιλίας, που τείνει προς το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Μ.Καρογιάν απάντησε: «Εμείς και τείνουμε και αποδεχόμαστε χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς την κυβέρνηση και προς τους πάντες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει