Τεράστια ζήτηση πλαστικών χειρουργών εν μέσω κορωνοϊού

«Χρυσές δουλειές» φαίνεται πως έκαναν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί εν μέσω κορωνοϊού, αφού το εν λόγω επάγγελμα σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγεται σε εκείνα που η πανδημία έφερε σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς που εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο του lockdown ως μια ευκαιρία για μακρά περίοδο ανάρρωσης στο σπίτι, προκειμένου να υποβληθούν σε αισθητική επέμβαση και να μπορέσουν να διορθώσουν τις ατέλειες της εμφάνισής τους, όντας «αποκλεισμένοι» από τον έξω κόσμο.

Ειδικά σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία -ενδεχομένως και άλλες χώρες- αυξήθηκε ο αριθμός των πελατών -κυρίως από το γυναικείο φύλο- που έκαναν εισαγωγή για προσθετική χειλιών, μπότοξ, λίφτινγκ προσώπου, ανορθωτική στήθους ή ζυγωματικών, ρινοπλαστική και λοιπές αισθητικές επεμβάσεις.

«Προσήλθε τόσος κόσμος, ώστε αν θέλαμε θα μπορούσαμε να χειρουργούμε έξι μέρες την εβδομάδα. Είναι εκπληκτικό», δήλωσε στο BBC, ο Τεξανός πλαστικός χειρουργός, Rod J Rohrich, ενώ αποκάλυψε ότι βλέπει πολύ περισσότερους ασθενείς από πριν.

Αύξηση 50% σε αισθητικές επεμβάσεις

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε και σε ιδιωτικές κλινικές της Νότιας Κορέας. «Όλες οι κλινικές που επισκέφθηκα ήταν γεμάτες κόσμο», δήλωσε στην «Joongang Daily» ένας 54χρονος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, που υποβλήθηκε σε βλεφαροπλαστική.

Μάλιστα, το νοσοκομείο ΒΚ στη Σεούλ παραδέχθηκε ότι τον πρώτο καιρό ο κόσμος ήταν φοβισμένος, αλλά στην πορεία άρχισε να νιώθει ασφαλής. Έτσι οι πλαστικές επεμβάσεις έφτασαν να είναι 50% αυξημένες στη χώρα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ανάλογο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην Ιαπωνία, όπου η Ένωση Αισθητικής Ιατρικής αναγκάστηκε να αποτρέψει τον κόσμο από «περιττές πλαστικές επεμβάσεις», καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν «μη απαραίτητες εγχειρήσεις, που κινδυνεύουν να τους εκθέσουν στον κορωνοϊό».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει