«Τεράστια τα οικονομικά οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών»Τεράστια είναι τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών η Βόρεια Μακεδονία τόνισε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζόραν Ζάεφ.

«Έρχονται (σ.σ. μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας) μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων» σημείωσε ο Ζάεφ. Εξήγησε, επίσης, ότι ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα επενδύσουν «περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ» στον ενεργειακό τομέα της Βόρειας Μακεδονίας, εκτός των άλλων επενδύσεων στα τσιμέντα και τη γεωργία.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία και πιστεύω ότι θα γίνουν αισθητά σε κάθε τομέα της οικονομίας» είπε και πρόσθεσε:

«Η Βόρεια Μακεδονία με περίπου δύο εκατομμύρια πληθυσμό, είναι αρκετά μικρότερη και φτωχότερη από την Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ».

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας, η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύτηκε επίσης να εξετάσει και να αναθεωρήσει τα μνημεία που παραπέμπουν στην ελληνική ιστορία.

O Z. Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθούν μεταλλικές πλάκες όπου θα αποσαφηνίζεται «το γεγονός ότι αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν επίσης πρωτοβουλίες υπέρ μιας θεσμικής ανταλλαγής μνημείων, όπως είναι οι ανταλλαγές δώρων μεταξύ φίλων».

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, 20:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει