Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τζάκι Κένεντι: «Ο Τζόνσον πίσω από τη δολοφονία του συζύγου μου»

Βέβαιη ότι πίσω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι βρισκόταν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και διάδοχος του JFK στην προεδρία των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, ήταν η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ντέιλι Μέιλ», η οποία επικαλείται απόρρητο υλικό που πρόκειται να προβάλει το φθινόπωρο το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Τζάκι θεωρούσε τον Τζόνσον και «μια συμμορία Τεξανών επιχειρηματιών» δολοφόνους του άντρα της. Φέρεται επίσης να αποκαλύπτει ότι σε αντίποινα για τις πολλές ερωτικές σχέσεις του Τζον Κένεντι, η ίδια είχε επίσης δημιουργήσει δεσμούς με τον Ιταλό μεγιστάνα Τζάνι Ανιέλι και τον ηθοποιό Ουίλιαμ Χόλντεν.

Το έπος της οικογένειας Κένεντι δεν τελειώνει ποτέ. Η Τζάκι, μαθαίνουμε τώρα, λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του συζύγου της συνομίλησε με τον ιστορικό Αρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ. Και είπε πολλά. Απαίτησε όμως το υλικό να σφραγιστεί και να δημοσιοποιηθεί 50 χρόνια μετά τον θάνατό της. Κατά πληροφορίες, φοβόταν ότι οι καταγγελίες της θα έκαναν την οικογένειά της στόχο.

Τζάκι, η Κέιτι Χολμς

Εν τέλει, η κόρη της Καρολίνα φέρεται να συμφώνησε στην επίσπευση αποκάλυψης του υλικού (η Τζάκι πέθανε πριν από 17 χρόνια), υπό την προϋπόθεση το ABC να μην προβάλει μια πολύκροτη σειρά για την οικογένεια Κένεντι, στην οποία πρωταγωνιστεί, ως Τζάκι, η Κέιτι Χολμς. Η σειρά παίχτηκε τελικά στο BBC και σε ένα καλωδιακό κανάλι στις ΗΠΑ.

Από τις κασέτες του Σλέσινγκερ φέρεται να προκύπτει επίσης ότι, έξαλλη καθώς ήταν με τα ερωτικά τερτίπια του συζύγου της, η ίδια συνδέθηκε με κάποιους άντρες για να τον τιμωρήσει, αν και, πριν από τη δολοφονία του, οι σχέσεις του ζεύγους είχαν βελτιωθεί, σε βαθμό μάλιστα που να σχεδιάζουν να κάνουν και άλλο παιδί.

Το ABC διέψευσε την ουσία του δημοσιεύματος της «Μέιλ», κάνοντας λόγο για «τελείως εσφαλμένο περιεχόμενο» αλλά αρνήθηκε να πει ποιο είναι το σωστό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει