Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Την είχαν 25 χρόνια για νεκρή!

Το 1986 οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Λιβύη. Ο Καντάφι έδειξε φωτογραφία νεκρού βρέφους λέγοντας ότι ήταν η θετή κόρη του Χάνα, ισχυρισμό που έρχονται να καταρρίψουν νεότερα στοιχεία, δυόμισι δεκαετίες μετά.

Λίβυος γιατρός που εργάζεται στην Τρίπολη δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ότι η κόρη του Καντάφι, είναι ζωντανή, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγα 24ωρα.

Σύμφωνος με τον πατέρα του ότι η Χάνα Καντάφι σκοτώθηκε στη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών του 1986, εμφανιζόταν όλα αυτά τα χρόνια και ο γιος του Λίβυου συνταγματάρχη, Μουτασίμ.

Όμως, μία πρώην φιλενάδα του αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph ότι με πρόσχημα δήθεν την εκδίκηση για τον θάνατο της Χάνα, το 1988 έγινε η βομβιστική επίθεση στην πτήση της Panamerican που ανατινάχθηκε πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας.

Η πιο αξιόπιστη μαρτυρία που διαψεύδει τον Καντάφι έρχεται από τον Λίβυο δόκτορα χειρουργικής Gassem Baruni. Είπε ότι η Χάνα είχε εργαστεί στο ίδιο νοσοκομείο με τον ίδιο στην Τρίπολη. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα παλαιότερη φωτογραφία της στο πλευρό του Νέλσον Μαντέλα.

Απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα του Sky News, πώς γίνεται να θεωρείτο νεκρή για 25 χρόνια, είπε ότι ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο πάντοτε υπήρχαν άνδρες της μυστικής ασφάλειας δίπλα στην Χάνα Καντάφι.

«Όλοι ξέραμε –είπε, ποια ήταν», ενώ την περιέγραψε ως «ευχάριστη, αλλά φανατισμένη με τον πατέρα της…».

Δείτε εικόνες από τον βομβαρδισμό του 1986 στο παρακάτω video :

Μπορεί επίσης να σας αρέσει