Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Την Παρασκευή στην Βουλή ο προϋπολογισμός

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως την Πέμπτη θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός στο υπουργικό συμβούλιο και την Παρασκευή θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο.

Σε προϋπολογισμό, δήλωσε πως θα περιληφθεί το όφελος από PSI (περί τα 4 – 5 δισ. ευρώ), ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως το Φεβρουάριο.

«Δεν είναι αυτονόητο ότι είναι για πάντα διαθέσιμα τα κονδύλια που αποφασίστηκαν την 26/10″ είπε, και τόνισε ότι «για το λόγο αυτό θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Δεν υπάρχει περιθώριο για συμβατικές πολιτικές», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Το ερώτημα αν έχει αποτραπεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πρέπει να απαντηθεί θετικάαλλά θα πρέπει να κάνουμε όσα πρέπει στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, ανέφερε.

Προσέθεσε ότι απαιτούνται λεπτές διαπραγματεύσεις για να είναι η 6η δόση ο προθάλαμος για την επόμενη δόση που θα είναι η πρώτη από το νέο πρόγραμμα. Αυτή θα είναι πάνω από 80 δισ. (30 δισ. ευρώ για το PSI, 30 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 15 δισ. για τις ανάγκες του Μαρτίου και 5 δισ. για να ρίξουμε ρευστότητα στην αγορά).

Πρέπει να ψηφίσουμε κρίσιμες διατάξεις το επόμενο διάστημα για το τραπεζικό σύστημα και να εξασφαλίσουμε την ανασυγκρότηση του συστήματος, σημείωσε.

Επισήμανε τέλος ότι θα υπάρξει σχέδιο για την βοήθεια των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους λόγω της μείωσης του μισθού τους και για το σκοπό αυτό θα παρουσιάσει ρύθμιση που επεξεργάστηκε με το ταμείο Παρακαταθηκών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

«Όλες οι ψηφισμένες ρυθμίσεις (μισθολόγιο, εφεδρεία, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κ.ά) δεν είναι επιλογή. Είναι ανάγκη και υποχρέωση», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: newscode.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει