Τη συνδρομή του Τύπου στον αγώνα κατά της επαναφοράς του δικαστικού ενσήμου 5 ζητούν οι δικηγόροι


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 17:54

Τη συνδρομή του Τύπου στον αγώνα των δικηγόρων κατά της επαναφοράς του δικαστικού ενσήμου5 στις αναγνωριστικές αγωγές στο Πολυμελές Πρωτοδικείο ζητεί, με επιστολή του προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο  πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.  

Με την επιστολή του, ο κ. Βερβεσός καλεί  την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ  να συμπαρασταθεί στον αγώνα του δικηγορικού σώματος ενάντια στην αντισυνταγματική και άδικη, όπως τη χαρακτηρίζει,  νομοθετική ρύθμιση (νόμος 4640/2019) με την οποία επανήλθε στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων το δικαστικό ένσημο και μάλιστα αναδρομικά αλλά και  να αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία να εκφράζει την αντίθεση των δημοσιογράφων στην επίμαχη νομοθετική ρύθμιση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βερβεσός στην επιστολή του τα ζητήματα «τα οποία εγείρονται από την επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με τον νεοπαγή νόμο 4640/2019 έχουν μείζονα σημασία, όχι μόνο για τον δικηγορικό κόσμο, αλλά ευρύτερα για την κοινωνία, καθώς οδηγούν σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη».

Η επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές  έχει «προκαλέσει τη σύσσωμη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου, όχι μόνον διότι η νέα διάταξη εισήχθη, με εκπρόθεσμη τροπολογία, χωρίς οιαδήποτε προηγούμενη θεσμική διαβούλευση, αλλά κυρίως διότι προκαλεί δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες και εγείρει σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας», επισημαίνει ο κ. Βερβεσός.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 17:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει