Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τι αποκάλυψε το protothema.gr για τον Παπακωνσταντίνου…

Το protothema.gr βρέθηκε στη περιοχή Χαμολιά της Βραυβρώνας και στη γειτονιά όπου βρίσκεται το αυθαίρετο της οικογένειας του υπουργού Περιβάλλοντος.

Η κατοικία βρίσκεται μέσα σε αναδασωτέα έκταση και σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής θα έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί όπως και οι υπόλοιπες στη περιοχή, πράγμα που ωστόσο δεν έγινε ποτέ παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Το εν λόγω ακίνητο δηλώθηκε επί Τρίτση το 1983 μπαίνοντας στη ρύθμιση «δηλώστε το και σώστε το» χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του είχε φροντίσει να δηλώσει ότι το σπίτι βρίσκεται μέσα σε δασική περιοχή.

Η μητέρα του υπουργού αγόρασε το ακίνητο το 1997 έναντι επτά εκατομμυρίων δραχμών και μέχρι σήμερα αναζητούσε αγοραστή προκειμένου να το πουλήσει. Τα τελευταία δυο χρόνια το εκμεταλλευόταν οικονομικά νοικιάζοντας το με τη σεζόν.

Πριν από δυο χρόνια, η έκταση πάνω στην οποία βρίσκεται κηρύχτηκε αναδασωτέα και σήμερα τόσο η ίδια όσοι και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ προκειμένου να ανατρέψουν την παραπάνω απόφαση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει