Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τι κι αν δεν είμαι πια υπουργός

Στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου βρέθηκαν εκτός. Κάποιοι είπαν ότι πλήρωσαν τη στενή προσωπική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάποιοι άλλοι τους χαρακτήρισαν «κηπουρούς» και έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απομάκρυνσή τους.

Όπως και να ‘χει, σήμερα και οι τρεις εξακολουθούν να διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό και επιπλέον παραμένουν εντός συστήματος.

Η Τίνα Μπιρμπίλη αποτελούσε για πολλούς το μαύρο πρόβατο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ουδείς όμως αμφισβήτησε τα προσόντα της και την εργατικότητά της. Από το Σεπτέμβριο, η πρώην υπουργός αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πληθώρα δημοσιευμάτων σε σχέση με το ρόλο και την αμοιβή της. Η ίδια πάντως εξηγεί ότι θα αμείβεται με το μισθό ενός πρέσβη, δηλαδή με 6.500 – 7000 ευρώ το μήνα.

Ο Δημήτρης Δρούτσας πριν από τον ανασχηματισμό δεν περίμενε ότι θα έμενε εκτός κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα «Νέα», η «θυσία» του αποδόθηκε σε δύο λόγους: ο πρώτος είναι οι δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τα βουλευτικά προνόμια και τις ανέσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι οι πιέσεις που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός για να απομακρύνει «δικούς» του ανθρώπους από την κυβέρνηση. Μετά την τοποθέτηση του Σταύρου Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Δ.Δρούτσας ανέλαβε τη χηρεύουσα θέση στην Ευρωβουλή. Θεωρείται ιδιαίτερα συνεπής, όμως, ακόμη και οι συνάδελφοί του δηλώνουν ότι ο πρώην ΥΠΕΞ αποφεύγει την επικοινωνία μαζί τους.

Το τρίτο θύμα του ανασχηματισμού, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος, έχει αναλάβει ατύπως καθήκοντα συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Παιδείας, ενώ επίσημα είναι επικεφαλής του opengov, μέσω του οποίου γίνεται η επιλογή των ανθρώπων που αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει