Τι να κάνεις για μην μυρίζουν ιδρωτίλαΜόλις επέστρεψες από το γυμναστήριο, άνοιξες την τσάντα σου, έβγαλες ένα πρόσφατα πλυμένο μπλουζάκι και… αναρωτιέσαι από πού προέρχεται αυτή η μπόχα. Μπορεί να έψαξες κάτω από τα ακουστικά, τις κάλτσες ή τα παπούτσια για να φτάσεις στον πάτο της τσάντας αλλά ο ένοχος δεν βρέθηκε: ούτε σάπια μπανάνα, ούτε φορεμένες ξεχασμένες κάλτσες, ούτε καν πετσέτα γεμάτη ιδρώτα. Το μπλουζάκι σου έχει φτάσει στο σημείο που, ακόμα και μετά από πλύσιμο, μυρίζει σαν κουβάς από ψάρια που έμεινε στον ήλιο…

Τεχνικά αυτή η σάπια μυρωδιά ή μυρωδιά μούχλας είναι γνωστή ως «rebloom». Μπορεί να μη γνωρίζεις τη λέξη αλλά σίγουρα αναγνωρίζεις τη δυσωδία. Και αυτό είναι πιθανό να συμβεί ακόμη και στα πιο ακριβά active wear.

Πού οφείλεται η μπόχα;

Ο ιδρώτας σου ίσως να είναι ο τελευταίος ένοχος. Αυτή η δυσοσμία οφείλεται στο γεγονός ότι τα υφάσματα υψηλών επιδόσεων, που περιέχουν νέες τεχνολογίες για να απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα σου (και να σε κρατήσουν δροσερό και στεγνό), έχουν επιπλέον σημεία στα οποία προσκολλάται η βρωμιά, αναπτύσσονται τα μικρόβια και οι παγιδεύονται οι οσμές. Συνήθως τα κοινά απορρυπαντικά δυσκολεύονται να διεισδύσουν σε αυτές τις αυλακώσεις.

Επίσης, τα ρούχα γυμναστικής χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πολυεστέρα για να στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Έτσι, αφού στεγνώνουν γρήγορα ξεχνάς και να τα πλύνεις.

Για να αποφύγεις τις άσχημες οσμές δες τι να κάνεις για να μη μυρίζουν άσχημα τα ρούχα γυμναστικής που φοράς. (Το μπάνιο εννοείται!)

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 21:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει