Τι σχέση έχουν οι μπαταρίες των αυτοκινήτων με τα γήπεδα;Ο αμερικανικός βιομηχανικός κολοσσός Eaton, ο οποίος χρησιμοποιεί μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής από ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan για την τροφοδοσία κτηρίων, βρίσκεται σε συζητήσεις με έξι ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου για να συνδράμει στην ενεργειακή τροφοδοσία των εγκαταστάσεών τους.

Η Eaton παίρνει τις κυψέλες από τις μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τις επανατοποθετεί σε νέες συστοιχίες, ένα προϊόν που το ονομάζει  xStorage, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ισχύος σε κτήρια τόσο βιομηχανικού όσο και οικιστικού τύπου.

Με αυτό το σύστημα έχει ήδη εξοπλιστεί το στάδιο «Johan Cruyff Arena», η έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου του Άγιαξ στην Ολλανδία. Mε ισχύ 3MW και χωρητικότητα 2.8ΜWh, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να τροφοδοτήσει αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ η ενέργεια που παράγεται από τους 4.200 ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται με τον βέλτιστο τρόπο «ανακουφίζοντας» το ενεργειακό δίκτυο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 10:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει