Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τον περιμένουν με… κλειστές αγκάλες

Παγερή υποδοχή επιφυλάσσουν στον Ντομινίκ Στρος-Καν, οι γάλλοι Σοσιαλιστές, οι οποίοι μέχρι πρότινος τον προέβαλλαν ως τον ιδανικό υποψήφιο του κόμματός τους για τη γαλλική προεδρία.

Η δυσαρέσκεια είναι φανερή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα που οδεύει προς τις προκριματικές εκλογές του Οκτωβρίου, αφού πρώτα χρειάστηκε να συνασπιστεί γύρω από δύο άλλους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2012.

Μια ημέρα πριν την επιστροφή του, οι Σοσιαλιστές τηρούσαν σιωπή για τον μελλοντικό του ρόλο και η κοινή γνώμη στη Γαλλία είχε στραφεί στην επικείμενη δίκη του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ.

Πολλοί Σοσιαλιστές κρατούν ήδη αποστάσεις από τον Στρος-Καν, δείχνοντας την απέχθειά τους για την συμπεριφορά του και την φήμη του σχετικά με τις γυναίκες.

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος, μίλησε αόριστα για το ρόλο του Στρος-Καν στις εκλογές και δεν αναφέρθηκε σε υπουργικό πόστο. Η αντίπαλός του Μαρτίν Ομπρί κράτησε την ίδια στάση επισημαίνοντας μάλιστα σε συνέντευξή της στο Canal+ ότι συμφωνεί με τις άλλες γυναίκες για την στάση του Στρος-Καν απέναντι στο αντίθετο φύλο.

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του ο Πιερ Μοσκοβισί τον εγκατέλειψε αναλαμβάνοντας συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ. Το ίδιο και ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς που στηρίζει την Ομπρί.

Για τον Μισέλ Ροκάρ, σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό, ο Στρος-Καν είναι “ψυχικά άρρωστος…και βρίσκεται εκτός παιχνιδιού”.

Εκτός από όλα αυτά ο Ντομινίκ Στρος-Καν έχει μπροστά του μια αστική δίκη στη Νέα Υόρκη, αλλά και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες γαλλίδας δημοσιογράφου, 30 χρόνια νεότερής του, ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

Πηγή – NewsBeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει