Τον προβληματισμό τους για το Brexit διατύπωσαν σε συνάντησή τους οι πρόεδροι ΒουλγαρίαςΤον προβληματισμό τους για το Brexit διατύπωσαν, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων που έκαναν έπειτα από τη συνάντηση στη Σόφια, οι Πρόεδροι της Βουλγαρίας και της Γερμανίας, Ρούμεν Ράντεφ και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αντίστοιχα.

Είναι κρίμα που οι Βρετανοί έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ, τονίζοντας πως είναι αδύνατο να προβλέψει πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι Brexit δίχως συμφωνία θα ήταν η χειρότερη επιλογή.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση για το Brexit και να μην του επιτρέψουμε να εμποδίσει, όπως ήδη συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ικανότητα της Ευρώπης να λαμβάνει έγκαιρα, σημαντικές και ενιαία αποφάσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας, και πέρυσι το διμερές εμπόριο ξεπέρασε 8 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Ράντεφ, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 13:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει