Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τον σκότωσε για λίγα μέτρα γης

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων 28χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία κτηνοτρόφου, που έγινε στα Ζωνιανά, τον Απρίλιο του 2010.

Αρχικά την ευθύνη της δολοφονίας είχε αναλάβει ο 52χρονος πατέρας του δράστη, στην προσπάθειά του να προστατεύσει το γιό του.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείστηκε, καταδίκασε το γιο, ενώ στον πατέρα, ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Μετά την άσκηση έφεσης, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από το νομό Ρεθύμνου, έως την εκδίκαση της έφεσης.

Η δίκη έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο αντιποίνων (βεντέτας) με συγγενείς και από τις δύο πλευρές επικίνδυνα φορτισμένους.

Σημειώνεται πως η δολοφονία του 62χρονου κτηνοτρόφου είχε γίνει για κτηματικές διαφορές στο ποιμνιοστάσιό του στην περιφέρεια των Ζωνιανών στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, στις 6 Απριλίου 2010.

Όπως ανέφερε η ιατροδικαστική γνωμάτευση, το θύμα είχε πυροβοληθεί αρχικά στα πόδια από κυνηγετική καραμπίνα και κατόπιν, σχεδόν εξ επαφής ένας δεύτερος πυροβολισμός ήταν η χαριστική βολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει