Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τον τρόμο σκορπάει ο τυφώνας «Αϊρίν»

Ο τυφώνας Αϊρίν θα φτάσει στην ανατολική Βόρεια Καρολίνα το Σάββατο, ενώ θα περάσει από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC), Μπιλ Ριντ.

“Η υπόλοιπη ανατολική ακτή βρίσκεται μέσα στον δρόμο αυτής της καταιγίδας” δήλωσε ο Ριντ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης που είχε με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, Κρεγκ Φούγκεϊτ.

Ο κ. Ριντ υπογράμμισε ότι καθώς ο Αϊρίν θα κινείται προς το Ντέλαγουερ, το Μέριλαντ, την Βιρτζίνια και το νότιο Νιου Τζέρσεϊ, αφού περάσει από τη Βόρεια Καρολίνα, θα μπορεί ακόμη να είναι ένας επικίνδυνος τυφώνας κατηγορίας 2 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

“Δε θα είναι απλώς μία καταιγίδα στα παράλια. Μπορούμε να δούμε τις επιδράσεις της στην ενδοχώρα” ανέφερε από την πλευρά του ο Κρεγκ Φούγκεϊτ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση πολιτών σε περιοχές που απειλούνται στην Βόρεια Καρολίνα. Σύμφωνα με τον Φούγκεϊτ, περισσότεροι πολίτες αναμένεται να απομακρυνθούν από τι εστίες τους μέσα στις επόμενες ημέρες στην ανατολική ακτή.

Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται στην Δομινικανή Δημοκρατία, μετά από το πέρασμα του Αϊρίν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σχεδόν, 38.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω του τυφώνα, ενώ περίπου 2.000 σπίτια έχουν καλυφθεί πλήρως από νερό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η “επικίνδυνη” Αϊρίν κατευθύνεται προς τις βορειοδυτικές Μπαχάμες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει