Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην Αίγυπτο

Ένας στρατιωτικός και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από τα σφοδρά πυρά στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε μια ομάδα ενόπλων και δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στην πόλη ελ Αρίς στο Σινά χθες, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Περίπου 100 ένοπλοι πέρασαν μέσα από την ελ Αρίς με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, ανεμίζοντας σημαίες με ισλαμιστικά συνθήματα και πυροβολώντας στον αέρα, τρομοκρατώντας τους πολίτες, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή.

Κατόπιν η ομάδα των ενόπλων επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα κι ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς και στρατιωτικούς στην οποία σκοτώθηκαν ένας στρατιωτικός, ένας άνδρας 70 ετών κι ένα αγόρι 13 ετών. Οι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες.

Άλλος ένας στρατιωτικός και 11 φρουροί τραυματίστηκαν στην επίθεση και διακομίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης δεν είναι σαφής. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ένοπλοι, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, δεν έμοιαζαν να είναι ντόπιοι καθώς χάθηκαν αρκετές φορές πριν φθάσουν στο αστυνομικό τμήμα κι εμπλακούν στην ανταλλαγή πυρών.

Πηγή: NewsBeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει