Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τουρκική καταδρομική επιχείρηση στα Λεύκα της Κύπρου!

Τούρκοι κομάντος εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου, περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του φυλακίου.

Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Eίναι επίσης αυτονόητο ότι θα είχαμε “λουτρό αίματος” αν γίνονταν αντιληπτοί από τους Εθνοφρουρούς, αν και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το φυλάκιο και ήξεραν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε φρουρά.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της ΕΦ από την κυβέρνηση Χριστόφια όπου έφτασαν στο σημείο να αφήσουν τις σημαίες σε μη επανδρωμένο φυλάκιο αφύλακτες! Η αφασία και η έλλειψη ασφάλειας, σε όλο της το μεγαλείο!

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η υπόθεση απασχολεί και την Αστυνομία. Ανάστατοι από την τουρκική επιδρομή οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια φυλάκια.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στο τηλεοπτικό σταθμό οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει από το ΓΕΕΦ την επάνδρωση του φυλακίου αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθότι υπήρχε διαταγή από την πολιτική ηγεσία να αποσυρθούν οι στρατιώτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει