Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τουρκικό εφετείο επιβεβαιώνει την πρωτόδικη καταδίκη του ΝτεμιρτάςΔύο εβδομάδες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί ο Κούρδος πολιτικός Selahattin Demirtas από τις φυλακές, τουρκικό εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για την φυλάκισή του «για τρομοκρατική δράση».

Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε νωρίτερα σε ομιλία του απορρίψει ως απαράδεκτη την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου: «Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε για να δώσουμε απάντηση σ΄αυτό. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» είχε πει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, οι δικηγόροι του Ντεμιρτάς είχαν κάνει προσφυγή για την απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας πως η τουρκική δικαιοσύνη θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου του συμβουλίου της Ευρώπης. Κάτι που απέρριψε ομόφωνα, το τουρκικό Εφετείο.

*Φωτό άρθρου: Κούρδοι υποστηρικτές παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνη προεκλογική ομιλία του Ντεμιρτάς από τις φυλακές τον Ιούνιο του 2018

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 12:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει