Τούρκος ο βασικός ύποπτος για την επίθεση σε τραμΣε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5 βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες η περιοχή της Ουτρέχτης στην κεντρική Ολλανδία μετά τη φονική επίθεση ενός ή περισσοτέρων δραστών σε τραμ γεμάτο κόσμο στο κέντο της πόλης. Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτής.

Η αστυνομία χωρίς να το δηλώνει επισήμως στρέφεται προς την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό πεπιχείρηση ειδικών δυνάμεων σε συνοικία της πόλης για τον εντοπισμό, τη σύλληψη ή την εξουδετέρωση ενός ατόμου τουρκικής καταγωγής πο ονομάζεται Γκοκμάν Τανίς 37 ετών  που φέρεται να είναι ο κύριος δράστης της επίθεσης.

Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης

Μιλώντας σε τοπιλκα μεδα ενας ανδρας που φερεται να εινια αυτοπτης μαρτυρας δηλωσε πως άκουσε τατοχρονια πολλούς πυροβολισμούς, πως οι δράστες ειναι τέσσερις και πως διέφυγαν με ενα αυτοκίνητο  Renault Clio χρώματος κόκκινου, το οποίο όντως ανεβρέθη από την αστυνομία λιγη ώρα μετά από την επίθεση. Κατα τον ίδιο αυτόπτη μαρτυρα οι τεσσερις δράστες φωναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρούτε δήλωσε πως η Ολλανδία δεν θα υποκύψει στη μισαλλοδοξία

 

 

Η υπό αυστηρό αστυνομικό έλεγχο βρίσκονται τα σχολεία, τα δημόσια κτήρια και τα τεμένη της πόλης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποτρόπαια σφαγή μουσουλμάνων σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Τα δύο δυο γεγονότα δεν συνδέονται άμεσα αλλα δεν διαφεύγει την προσοχή των αναλυτών πως ενδεχομένως υπάρχει σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος αίματος μεταξύ της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας και της λευκής τρομοκρατίας, όπως η τραγωδία στη Νεα Ζηλανδια. 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 18:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει