Το Άγιο Όρος τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΤην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν σήμερα στις Καρυές του Αγίου Όρους, ως αναγνώριση της συμβολής της μοναστικής κοινότητας στη μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια άμυνας και αντίστασης.

Παρουσία μελών της Ιεράς Επιστασίας και της Ιεράς Κοινότητας, του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνου Δήμτσα, μοναχών, σπουδαστών της Αθωνιάδας Σχολής και προσκυνητών, τελέστηκε στον Ι. Ν. του Πρωτάτου η επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο.

Στη συμβολή του Αγίου Όρους στον εθνικό αγώνα αναφέρθηκε ο κ. Δήμτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι νεότεροι εκ των Αγιορειτών προσήλθαν στις Καρυές προκειμένου να λάβουν φύλλο πορείας, ενώ πολλές ιερές μονές διέθεσαν τα υποζύγιά τους και έκαναν εράνους σε είδος και χρήμα για να ενισχύσουν τον μαχόμενο ελληνικό στρατό».

Τέλος, ευχήθηκε να παραδειγματιστούμε από τους Ελληνορθόδοξους προγόνους μας και τους πατέρες του Αγίου Όρους για να ανασυνταχθούμε πνευματικά και ψυχικά «στους χαλεπούς καιρούς δοκιμασίας και σύγχυσης αξιών, προτύπων, φρονήματος και βιώματος».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 14:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει