Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την συνέχιση των ομοσπονδιακών εκτελέσεων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 12:15

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για τις πρώτες εκτελέσεις ομοσπονδιακών κρατουμένων έπειτα από 17 χρόνια.

Αρκετές εκτελέσεις καθυστέρησαν αφού ένας δικαστής αποφάνθηκε τη Δευτέρα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτες νομικές προκλήσεις κατά της υπηρεσίας δικαιοσύνης.

Μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή είναι ο τριπλός δολοφόνος Daniel Lewis Lee, ο οποίος επρόκειτο να εκτελεστεί την Δευτέρα.

Οι καταδικασθέντες κρατούμενοι υποστήριξαν ότι οι θανατηφόρες ενέσεις αποτελούν «σκληρές και ασυνήθιστες τιμωρίες». Το Ανώτατο Δικαστήριο ψήφισε 5-4 ότι «οι εκτελέσεις μπορεί να προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί».

Πέρυσι, η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις.

Εκείνη την εποχή, ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr είπε: «Το τμήμα δικαιοσύνης τηρεί το κράτος δικαίου – και οφείλουμε στα θύματα και τις οικογένειές τους να προωθήσουν την ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστικό μας σύστημα».

Η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ έχει επικριθεί ως πολιτική απόφαση, με τους αγωνιστές να εκφράζουν την ανησυχία τους για βιαστικές υποθέσεις.

Ο τελευταίος τρόφιμος που εκτελέστηκε με ομοσπονδιακή θανατική ποινή ήταν ο Louis Jones Jr, 53χρονος βετεράνος του πολέμου του Κόλπου που δολοφόνησε την 19χρονο στρατιώτη Tracie Joy McBride.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 12:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει