Το Βερολίνο ζήτησε την απελευθέρωση των διαδηλωτών που συνελήφθησαν στη ΜόσχαΗ Γερμανία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερους χωρίς καθυστέρηση τους 1.000 και πλέον διαδηλωτές τους οποίους συνέλαβε στη Μόσχα το σαββατοκύριακο και κατήγγειλε τη «δυσανάλογη» χρήση δύναμης από τους Ρώσους αστυνομικούς.

«Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ταχεία απελευθέρωση των συλληφθέντων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ, η Ούλρικε Ντέμερ, υπενθυμίζοντας στη Μόσχα τις υποχρεώσεις της στον τομέα του σεβασμού «της ελευθερίας της συνάθροισης και της έκφρασης».

Η Γερμανία «έλαβε γνώση, με μεγάλη ανησυχία, της δυσανάλογης δριμύτητας της αστυνομικής επέμβασης», πρόσθεσε.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στον υπ΄αριθμόν ένα αντίπαλο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διακομίστηκε χθες στο νοσοκομείο από τη φυλακή όπου κρατείται, και σύμφωνα με την προσωπική γιατρό του φέρεται να ήταν θύμα «ενός τοξικού παράγοντα». Ο Ναβάλνι πήρε πριν από λίγο εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στη φυλακή.

Ο αντιπολιτευόμενος οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή την Τετάρτη, μερικές ημέρες πριν από τη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης το Σάββατο υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών, κατά την οποία σχεδόν 1.400 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα, σύμφωνα με μια μκο. Από την πλευρά της η αστυνομία είχε κάνει λόγο για 1.074 συλλήψεις «για διάφορα αδικήματα».

Η ρωσική αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη ανεξάρτητων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη Κυριακή 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στη Μόσχα που ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή του κινήματος αμφισβήτησης του 2012.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 15:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει