Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε ο Ολάντ

Το εγκώμιο της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έπλεξε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαψεύδοντας ότι πάγωσε την συνεργασία του με την πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στην Γερμανία το Σεπτέμβριο , σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

«Αυτό είναι εσφαλμένο, δεν είναι η θέση μου», σημείωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν υπάρχει προσωπική εχθρότητα μεταξύ της Μέρκελ και εμού», επέμεινε ο Ολάντ, σύμφωνα με το τεύχος του Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, και έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, λέγοντας ότι την θεωρεί «έναν δυνατό και συμπαθητικό συνομιλητή».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Ολάντ έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Σπίγκελ στο προηγούμενο τεύχος του. Σε αυτό επικαλείτο έναν σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος δήλωνε ότι έχει την εντύπωση πως το Παρίσι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον συνεννόησης με το Βερολίνο πάνω στα θεμελιώδη ζητήματα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν «να εργαστούν από κοινού υπό οποιεσδήποτε συγκυρίες, προσωπικότητες που τις κυβερνούν και «ευαισθησίες». Με την Μέρκελ, πρόσθεσε, «πάντα ενεργούσαν ώστε να υπερισχύει αυτή η άποψη».

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει