Το… επιθετικό Κ1 Evelio

Δεν αποτελεί υπερβολή. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και μικροί οίκοι κατασκευής αυτοκινήτων έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου σε ό,τι αφορά στην παρουσίαση ενός ηλεκτρικού μοντέλου με προδιαγραφές σπορ. Τελευταίο δείγμα αποτελεί το K1 Evelio.

Μοιάζει με το Tesla Roadster. Και το τελευταίο φαίνεται πως αποκτά έναν νέο αντίπαλο στην κούρσα για την επικράτηση στην κατηγορία των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων.

Παρουσιάσθηκε στο πρόσφατο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood. Και το Κ1 Evelio είναι το τελευταίο σε έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι εταιρίες κατασκευής των οποίων θέλουν να τα βάλουν την αγορά και να αποτελέσουν έναν αντίπαλο δέος για το Tesla.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρία, το K1 Evelio διαθέτει λίγο – πολύ το ίδιο επιθετικό σε εμφάνιση αμάξωμα, όπως το Roadster, εκτός από τον κινητήρα που είναι ηλεκτρικός, σε αντίθεση με το roadster που κινείται από έναν V6, 2.0 λίτρων κινητήρα.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο είναι ακόμη περιορισμένες – η ιστοσελίδα της εταιρείας εξακολουθεί να αναφέρει ελάχιστα πράγματα- αλλά από όσα μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, το Evelio φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ενώ το σασί είναι ένα σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα. Ομοίως, τα μικρότερα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Πηγή – auto24.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει