Το ΕΣΠΑ για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προκρίνει ο Παπαδημούλης

Ερώτηση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ για την απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας, κατέθεσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΖΚ Γιούνκερ, στην οποία αποφασίστηκε να προωθηθεί η «σύσταση ειδικής ομάδας κοινοτικών αξιωματούχων και ελληνικών αρχών, με τη συμμετοχή και του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαλντίς Ντομπρόβσκις, με στόχο τον συντονισμό κατάλληλων πρωτοβουλιών για την ταχύτερη και καλύτερη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ιδιαίτερα εκείνων που προσανατολίζονται στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση των προοπτικών ανάπτυξης».

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού σημειώνει ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια για δημοσιονομική σταθερότητα και για προώθηση κατάλληλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απαιτεί, πρωτίστως, την εφαρμογή πολιτικών που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας», ρωτά τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, «ποια είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εκταμίευση και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης από την Ελλάδα» και «ποια είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εκταμίευση και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης από την Ελλάδα».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να τον ενημερώσει «με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί η καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, μέσω της λειτουργίας της ειδικής ομάδας και ποιες συστάσεις, προς τις ελληνικές αρχές, έχει κάνει η Κομισιόν τα τελευταία 5 χρόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει