Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το ΙΚΑ θα κυνηγήσει τα ένσημα από τα αυθαίρετα

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα θελήσουν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του υπ. περιβάλλοντος για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετά τους, δεν θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μόνο τα μεγάλα παράβολα που προβλέπει ο νόμος και βεβαίως τα μεγάλα πρόστιμα, αλλά θα επιβαρυνθούν και με τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στο ΙΚΑ από τις οικοδομικές εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς να έχουν δηλωθεί όπως προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της ΓΣΕΕ, για την καταβολή των ενσήμων στο ΙΚΑ από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στο πλαίσιο της τακτοποίησης, τονίζοντας ότι το ΙΚΑ θα διεκδικήσει «μέρος των απαιτήσεων του από τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών».

Την περασμένη Τρίτη, η ΓΣΕΕ, με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζήτησε να εμπεριέχεται στην προωθούμενη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων η καταβολή του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων στο ΙΚΑ.

Πηγή – ProtoThema

Μπορεί επίσης να σας αρέσει