Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 03:13

Το Ισραήλ κάλεσε την Πέμπτη τους πολίτες του να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και έκλεισε τα σύνορα στους μη Ισραηλινούς ταξιδιώτες με προέλευση την Ιταλία όπου καταγράφηκαν περισσότεροι από δέκα θάνατοι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ένα τρίτο κρούσμα στο Ισραήλ. Πρόκειται για έναν Ισραηλινό που έφθασε από την Ιταλία “πριν από τέσσερις ημέρες”, δήλωσε ο Μοσέ Μπαρ Σίμαν Τοβ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Τα άλλα δύο κρούσματα είναι Ισραηλινοί πρώην επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, μιας από τις κύριες εστίες μόλυνσης εκτός Κίνας.

Το Ισραήλ πρόσθεσε την Ιταλία στον κατάλογο των χωρών και των περιοχών από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα, μετά την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Μακάο, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Σε υπόμνημα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους Ισραηλινούς να “μην μεταβαίνουν στην Ιταλία” που μετρά επί του παρόντος 14 θανάτους οι οποίοι συνδέονται με την επιδημία σε σύνολο 500 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί.

“Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η ασθένεια να μεταδοθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, γι΄αυτό το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να σκεφθούν αν πράγματι είναι ανάγκη να ταξιδέψουν στο εξωτερικό”, υπογράμμισε το υπουργείο.

Οι διεθνείς διασκέψεις και “θρησκευτικές εκδηλώσεις στις συγκεντρώνονται άνθρωποι από διάφορες χώρες” πρέπει να αποφεύγονται, πρόσθεσε το υπουργείο στις συστάσεις του προς τον πληθυσμό, οι οποίες ήταν στην πρώτη σελίδα των τοπικών εφημερίδων.

Οι Αρχές προειδοποίησαν επίσης για τη διάδοση “ψευδών ειδήσεων” για τον κορωνοϊό που προκαλεί φόβους για μείωση της συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για την πολιτική επιβίωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες στο θέμα της καταπολέμησης του κοροναϊού.

Οι ισραηλινές αρχές εξουσιοδότησαν τη Magen David Adom (MDA), το τοπικό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού, να δημιουργήσει ένα κέντρο κρίσης που θα διαθέτει μια γραμμή έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εντοπίζει ενδεχόμενα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Αφότου τέθηκε σε λειτουργία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το κέντρο λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις την ημέρα.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει