Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Το κίνημα των πλατειών δεν πρόκειται να ανακοπεί”

Την έντονη αντίθεσή του στο ξήλωμα των σκηνών των «αγανακτισμένων» εξέφρασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, με την οποία κατηγορεί κυβέρνηση και δημοτική αρχή για μεθοδευμένες προσπάθειες να καταστείλουν το κίνημα των πλατειών.

Όπως υποστηρίζει, μόνο γέλιο εάν όχι αγανάκτηση θα μπορούσε να προκαλέσει η παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της κατάληψης υπαίθριου χώρου (με άλλα λόγια παράνομη κατασκήνωση!) στην πλατεία Συντάγματος και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, σημειώνει: «Όσα δεν κατάφεραν τα χιλιάδες χημικά, η απρόκλητη άσκηση βίας από την ελληνική αστυνομία και η εκκωφαντική σιωπή του δημάρχου Αθηνών στις καταγγελίες για τις βιαιότητες αστυνομικών, όσα δεν κατάφεραν μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα και χώροι που πρωτοστάτησαν εναντίον των «αγανακτισμένων», προσπαθούν να τα επιτύχουν οι δικαστικές αρχές με τις διατάξεις του νόμου ενάντια στην ελεύθερη κατασκήνωση»

«Ας μην έχουν αυταπάτες οι κυβερνώντες και όλο το σύστημα του μνημονίου. Το κίνημα των πλατειών δεν πρόκειται να ανακοπεί. Γιατί είναι οι χιλιάδες άνθρωποι που επί μήνες αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους, για την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την πραγματική δημοκρατία», καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει