Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση”

Επίθεση ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το κόμμα της κυβέρνησης όπως και αυτό της αντιπολίτευσης υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και γι’ αυτό συνεχώς γίνονται χειρότερα για το λαό.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Τα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετικό από τη ΝΔ, πρέπει να κατανοήσουν ότι η άγρια πολιτική του κατά του λαού, δεν οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά του αλλά στο ότι τις εφαρμόζει. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ υπηρετούν ψυχή τε και σώματι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τον καπιταλισμό που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους.

Γι’ αυτό γίνονται διαρκώς χειρότερα για το λαό. Οι ριζικές αλλαγές, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η λαϊκή εξουσία αποτελούν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για την ανάπτυξη της χώρας με βάση τις δυνατότητές της. Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση, για να οργανώσουμε τη λαϊκή συμμαχία της απόκρουσης των βάρβαρων μέτρων, της αντεπίθεσης και της ανατροπής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει