Το Πακιστάν στηρίζει οργάνωση που ευθύνεται για την επίθεση κατά των Φρουρών της ΕπανάστασηςΟ επικεφαλής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης κατηγόρησε «τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν» ότι υποστηρίζουν την ένοπλη οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 27 άνδρες του επίλεκτου σώματος την Τετάρτη, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν το Σάββατο από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Η πακιστανική κυβέρνηση, η οποία προστάτευσε αυτούς τους αντεπαναστάτες και τις απειλές για το Ισλάμ, ξέρει πού βρίσκονται και ότι υποστηρίζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν», δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, αναφερόμενος στη τζιχαντιστική οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ (“Στρατός της δικαιοσύνης”).

Η πακιστανική κυβέρνηση «πρέπει να απαντήσει για το έγκλημα αυτό. Αν δεν τους τιμωρήσει, τα αντίποινά μας θα στοχεύσουν την αντεπαναστατική αυτή δύναμη και το Πακιστάν θα υποστεί τις συνέπειες της υποστήριξής του σε αυτή την οργάνωση», δήλωσε ο υποστράτηγος Τζαφαρί, διοικητής του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τα οποία τάφηκαν το Σάββατο στην επαρχία Ισφαχάν μετά τη θρησκευτική επικήδεια τελετή στην ομώνυμη πόλη της στο κεντρικό Ιράν.

Ο Τζαφαφί επέκρινε επίσης τη «στήριξη των αντιδραστικών κρατών» όπως «η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» στις «συνωμοσίες» που εξυφαίνουν «οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί» κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. «Θα λάβουμε ασφαλώς μέτρα αντιποίνων», πρόσθεσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 04:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει