Το Πολυτεχνείο να μετατραπεί σε μουσείο«Το να περιορίζεται η κριτική στο πρόσωπό μου, στην καταγωγή μου είναι φθηνό και προσβλητικό απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με έχουν εμπιστευθεί όλα αυτά τα χρόνια να τους υπηρετήσω» αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφ. “Καθημερινή”.

«Μετά από 9 χρόνια συστηματικής δουλειάς στην Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είμαι» σημειώνει, προσθέτοντας «διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν διεκδικώ διορισμό».

Ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες που δεν ασκούνται επαρκώς, και υπογραμμίζει τόσο το ότι «ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι αποκλειστικά δουλειά του δήμου. Θα κλείσω τη λακκούβα και ας έλθουν να την ανοίξουν, θα αλλάξω τη λάμπα σε μια παιδική χαρά και ας έλθουν να την βγάλουν».

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην απλή αναλογική στους δήμους, προσθέτοντας ότι ως υποψήφιος θα παρουσιάσει κοστολογημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ζητώντας την έγκριση των πολιτών και εάν εκλεγεί θα το καταθέσει αυτούσιο στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Τάσσεται, για το ζήτημα των ναρκωτικών, υπέρ της δημιουργίας «κλειστών χώρων ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης» και υπέρ της εφαρμογής νόμων και κανόνων σε ότι αφορά πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς όμως αυτοί να περιθωριοποιούνται.

Ο κ. Μπακογιάννης προτείνει την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» σε μια «όαση πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας».

Εξήγησε ότι αναφέρεται «στην επέκταση του Μουσείου στο Μετσόβιο, όπου σήμερα στεγάζεται η Αρχιτεκτονική».

Στην παρατήρηση ότι το Πολυτεχνείο «είναι η καρδιά του κρατιδίου των Εξαρχείων» απάντησε «κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε πως δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των λίγων και των ακραίων», προσθέτοντας ότι θα ανοίξει διάλογο με τις πρυτανικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και «θα αναδείξουμε την ιστορικότητα του κτηρίου που συνδέεται και με την εξέγερση του 1973. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας μας την ευθύνη του. Η παρέμβαση αυτή (σ.σ. της συνένωσης των χώρων) θα έχει τεράστιο όφελος για τη δημόσια ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη».

Ως προς την, επίσης, παρατήρηση, ότι «αυτό δεν γίνεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε «δεν έχετε κουραστεί να λέτε “δεν γίνεται”; Η συμφιλίωση με την στασιμότητα ισοδυναμεί με παραίτηση. Προφανώς δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί αν θέλουμε να έχουμε αστική αναζωογόνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 16:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει