Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία του π. Γεώργιου Μεταλληνού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:13

Της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου και ακαδημαϊκού Γεώργιου Μεταλληνού θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00 στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

Ο μακαριστός, συνταξιούχος κληρικός και πρώην εφημέριος του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αντίπα της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μαρτίου 1940. Διάκονος χειροτονήθηκε στην Γερμανία την 16η Μαΐου 1971 και πρεσβύτερος την 23η Μαΐου του ιδίου έτους, από τον μητροπολίτη Γερμανίας κυρό Ιάκωβο.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας και Ιστορίας στην Κολωνία της Γερμανίας. Υπήρξε μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Συνέδρια, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένας εκ των συγχρόνων σπουδαιότερων θεολόγων. Διακρίθηκε από τον παγκόσμιο επιστημονικό κόσμο για τη σοφία, την κατάρτισή του και το περισπούδαστο έργο του, αλλά και την πιστότητά του προς την παράδοση της Εκκλησίας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει