Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το συντηρητικό που προκαλεί νωθρότητα -Υπάρχει στα πιο πολλά τρόφιμα

Ξέρετε το παλιό ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε»; Λοιπόν, είναι σωστό.

Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να πουν πολλά για εμάς. Είμαστε αυτό που τρώμε, απορροφάμε και αφομοιώνουμε.

Απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο τι τρώμε και στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές βρήκαν ότι ένα συντηρητικό τροφίμων που χρησιμοποιείται στις επεξεργασμένες τροφές όπως στα αναψυκτικά και στα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να ευθύνεται για τη τεμπελιά μας.

Αυτή η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τρώνε καλύτερα, καθώς το συντηρητικό αυτό επηρεάζει εκτός των άλλων και το βάρος μας.

Η έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας εξηγεί γιατί λιγότερο από το 5% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ ασκείται για 30 λεπτά κάθε μέρα.

Διαβάστε ποιο είναι το συντηρητικό που περιέχουν οι περισσότερες τροφές και μας κάνει λιγότερο δραστήριους στο bovary.gr



Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει