Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το σχέδιο για κούρεμα της ΕΡΤ

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι σκέφτεται να κλείσει ή, στην καλύτερη εκδοχή, να περιορίσει τη λειτουργία της ΕΤ1 και πιθανότατα να βάλει λουκέτο σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Παράλληλα θα προχωρήσει σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ήτοι θα εκμεταλλευθεί ή θα πωλήσει κτίρια που ανήκουν στην ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα αυτό της Κατεχάκη, χωρίς να αποκλείεται και το κτίριο επί της οδού Μουρούζη στο Κέντρο της Αθήνας.

Στόχος θα είναι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι παράλληλες διπλές και τριπλές βάρδιες του προσωπικού. Ηδη, ο κ. Μόσιαλος έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής ανακοινώνοντας ότι καταργείται ως αυτοτελής υπηρεσία το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο που στεγάζεται σε κτίριο στο προαύλιο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το οποίο έχει λειτουργικό κόστος 600.000 ευρώ (ενοίκια κ.λπ.) και στο οποίο απασχολούνται μόλις 11 υπάλληλοι.

Παράλληλα θα καταργηθεί και το Διεθνές Αρχείο. Αμφότερα θα ενσωματωθούν στην ΕΡΤ, χωρίς όμως να υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, αυτό που έχει γίνει σαφές είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν θα ορίσει εκπρόσωπό του σ’ αυτό. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες να γίνουν αντικαταστάσεις ορισμένων μελών που ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη διοίκηση, ενώ το επόμενο διάστημα το σχήμα θα γίνει πιο μικρό και το ΔΣ θα γίνει 7μελές από 11μελές που είναι σήμερα.

Ολα δείχνουν ότι μετά τις αναπληρώσεις των αποχωρούντων μελών το διοικητικό συμβούλιο που θα συγκροτηθεί θα έχει και την ευθύνη για το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ αλλά και για την επιλογή των προσώπων που θα έχουν κεντρικό ρόλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει