Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Το Gay Village της Ρώμης άνοιξε τις πύλες του

Για δέκατη χρονιά άνοιξε τις πύλες του το Gay Village της Ρώμης, ένας χώρος 14.000 τετραγωνικών μέτρων, στην συνοικία Eur της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου οργανώνονται συζητήσεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, με κύριο στόχο την υπεράσπιση των μειονοτήτων, το διάλογο και τη μείξη ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων, χωρίς διαχωριστικές γραμμές σεξουαλικής και άλλου είδους ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το Gay Village που θα λειτουργήσει ως τις 17 Σεπτεμβρίου με βραδιές ντίσκο και ζωντανής μουσικής, έχει καταφέρει να επιβληθεί ως κύριο πολιτιστικό γεγονός και ραντεβού για την διασκέδαση της αιώνιας πόλης.

Η Ραφαέλα Καρρά θέλησε να στείλει ειδικό μήνυμα χαιρετισμού στην τελετή εγκαινίων, ενώ στους φιλοξενούμενους, συγκαταλέγονται ονόματα όπως εκείνο του γάλλου dj Μπομπ Σινκλέρ, της Σαμάνθα Φοξ και της Ντέμπορα Κοξ.

Ένα από τα κύρια συνθήματα της διοργάνωσης «ενάντια σε κάθε είδους περιθωριοποίηση και διάκριση», υποστηρίχθηκε από ειδική βραδιά χορού, υπό την διεύθυνση του Μίμμο Πιάτσα, που στην Ιταλία έχει χαρακτηρισθεί «ο Ρομπέρτο Μπενίνι των παραστάσεων χορού».

Οι σχολιαστές δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι, φέτος, η παρουσία και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν πιο ενεργή και ουσιαστική από ό,τι στο παρελθόν.

Πηγή – NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει