Το zougla.gr στο νέο υπερσύγχρονο στρατηγείο του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 08:50

Ρεπορτάζ: Θάνος Ξυδόπουλος

Το νέο στρατηγείο του Υφυπουργείου Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων θυμίζει αντίστοιχα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και της αμερικανικής Ηπείρου. Το zougla.gr επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις με τις νέες πλατφόρμες και τα λογισμικά όπου η πολιτική ηγεσία θα μπορεί να παρακολουθεί σε real time το τι  συμβαίνει σε όλη την Επικράτεια.

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων  θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το επόμενο δεκαήμερο, καθώς ολοκληρώνεται η μετακίνηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι οποίοι διαχειρίζονται κρίσεις. Συγκεκριμένα, είναι έτοιμο το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλια. Επίσης, το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Μουρούζη  θα έχει την δική του υποδομή εδώ. Τη δική τους θέση στο ΕΚΕΠΙΣ θα έχουν και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, αλλά και εμπλεκόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

Στόχος της κυβέρνησης και ειδικότερα του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι η διαχείριση των κρίσεων είτε αφορά καιρό, φωτιές, σεισμούς  να είναι ενιαία, γρήγορη και να λαμβάνονται άμεσα οι αποφάσεις. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε και η μεγάλη αίθουσα δίπλα στο Κέντρο επιχειρήσεων που θα φιλοξενούνται 13 μόνιτορς. Από τις εν λόγω οθόνες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο οι Περιφερειάρχες να συνομιλούν με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο παρέμβασης σε ακραία φαινόμενα και συμβάντα.

Το νέο κέντρο επιχειρήσεων στη λεωφόρο Κηφισίας λειτούργησε πιλοτικά στον τελευταίο  μεσογειακό κυκλώνα που έπληξε την Πατρίδα μας. Επίσης, σε ξεχωριστή αίθουσα βρίσκεται και το κέντρο ιχνηλάτησης για τον Covid – 19. Στην εν λόγω αίθουσα απασχολούνται 80 εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν βάρδιες  ώστε το κέντρο να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Σπύρου Γεωργίου, στο  zougla.gr

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 08:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει