Τραμπ για υπόθεση Κόεν: «Το έμαθα μετέπειτα»Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι πληροφορήθηκε κατόπιν εορτής ότι ο πρώην δικηγόρος του, ο Μάικλ Κόεν, είχε καταβάλει χρήματα σε δύο γυναίκες προκειμένου εκείνες να μην μιλήσουν δημοσίως για τις σχέσεις τους μαζί του, προσθέτοντας ότι τα χρήματα προέρχονταν από τον ίδιο και όχι από την προεκλογική εκστρατεία του.

«Το έμαθα μετέπειτα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Fox News, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για τις πληρωμές αυτές. «Και δεν προέρχονταν (σ.σ. τα χρήματα) από τη χρηματοδότηση της εκστρατείας. Δεν προέρχονταν από την εκστρατεία. Προέρχονταν από εμένα», συνέχισε.

Ο Κόεν έχει δηλώσει ένοχος για οκτώ κατηγορίες φοροδιαφυγής, τραπεζικής απάτης και παραβίασης της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Την Τρίτη είπε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι του έδωσε εντολή «ένας υποψήφιος για ομοσπονδιακό αξίωμα» να καταβάλει τα ποσά αυτά για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.

«Το πρώτο που ερώτημα, όταν το πληροφορήθηκα, ήταν “Μήπως προήλθαν από την εκστρατεία”, επειδή αυτό θα ήταν κάπως παρακινδυνευμένο», εξήγησε ο Τραμπ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι, η οποία θα προβληθεί στο σύνολό της αργότερα σήμερα. «Και δεν προέρχονταν από την εκστρατεία και αυτό είναι σημαντικό», τόνισε.

«Δεν πρόκειται καν για παράβαση» της εκλογικής νομοθεσίας, υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό που είχε προβάλει και νωρίτερα σήμερα, με μήνυμά του στο Twitter αν και τόσο ο Κόεν όσο και οι εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αδίκημα.

Ο Κόεν παραδέχτηκε ότι πλήρωσε την ηθοποιό αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018, 21:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει